Diamantul negru

De cele mai multe ori, diamantul negru poate fi combinat cu diamantul alb, pentru a sublinia strălucirea diamantului alb și intensitatea celui negru. Acest lucru înseamnă că puteți alege o bratara cu diamant negru sau o bratara cu diamant negru si alb, ambele reprezentand un stil perfect. Puteți de asemenea purta o pereche de cercei cu diamant negru care sa sublinieze personalitatea puternica si stilul rafinat si elegant. Spre exemplu, bratara de diamant negru cu aur rosé 18K este una dintre cele mai rafinate bratari tennis de la AR Jewels.

Vezi bratara cu diamant negru AR1201

Numit și “Carbonado”, Diamantul Negru are o structură extrem de dificil de sfărâmat si foarte greu de lustruit. Asadar, este nevoie de multă munca si atentie la detaliu pentru a transforma un diamant negru într-o bijuterie. În prezent, în industria bijuteriilor, aproape orice diamant negru își obține culoarea prin iradiere sau prin alte tipuri de tratamente. Diamantul negru natural este foarte rar si extrem de scump, in primul rand datorită frumuseții, culorii intense și saturate.
Dacă privim catre istoria diamantului negru, vom afla că Black Orlov 67.5 este cel mai faimos exemplu cunoscut. Acest diamant negru uriaș este cunoscut și sub numele de “The Eye of Brahma”.

Diamantul Black Orlov 67.5

Diamantul negru este folosit atat la bijuteriile pentru femei, cat si la bijuteriile pentru bărbați, atata timp cat negrul este considerat ca o culoare predominant masculina. Modele de inele cu diamant negru pentru bărbați de la AR Jewels subliniază stilul unic si personalitatea puterica.

Ceea ceface ca diamantul negru sa fie special nu este doar profunzimea, intensitatea si stralucirea pietrei, ci și faptul că diamantul negru este considerat blestemat, deoarece a fost mutat din altarul hindus din India. In orice caz, după ce s-a aflat în posesia unei prințese din Rusia și tăiat, se crede cu tarie că blestemul nu mai funcționează, dovada este faptul ca peste tot vedem oameni ce poarta diamante negre.

Unele diamante negre ce provin din India sunt iradiate sau supuse altor tratamente, noi insa le alegem pe cele de calitate ridicată, provenite din mine în care se găsesc diamante negre naturale.